Üyelik Girişi

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM
7. ve 8.SINIFLAR
1.VELİ TOPLANTISI DUYURUSUDUR

25-26/10/2014 Cumartesi ve Pazar günü yapılacak olan veli toplantısı saatleri ve gündem maddeleri aşağıdadır.

1- Açılış
2- Okul idaresi genel veli bilgilendirilmesi ( Çok Amaçlı Salon )
3- Okul rehberlik ve servisi bilgilendirilmesi ( Çok Amaçlı Salon )
4 - Sınıf öğretmenlerinin sınıf düzeyinde toplantısı, okul kuralları, beslenme alışkanlıklar, sınıf veli temsilcilerinin seçimi, veli görüşme saatleri v.b. ( Kendi Sınıfları )

7. Sınıflar 25/10/2014 Cumartesi Günü
Saatler: 10:00 7/A - B - C - D
              11:30 7/E - F - G - H
              13:00 7/I - K - L - M

8.Sınıflar 26/10/2014 Pazar Günü
Saatler: 10:00 8/A - B - C - D
              11:30 8/E - F - G - H
              13:00 8/I - K - L

HASAN-ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI 26/10/2014 PAZAR GÜNÜ OKULUMUZUN ÇOK AMAÇLI SALONUNDA AŞAĞIDAKİ GÜNDEM MADDELERİ DOĞRULTUSUNDA YAPILACAKTIR. BÜTÜN ÜYELERİMİZE DUYURULUR.

1-AÇILIŞ
2-SAYGI DURUŞU VE İSTİKLÂL MARŞI
3-OKUL MÜDÜRÜ SAYIN TAHSİN AYDIN'NIN KONUŞMASI
4-DİVAN KURULUNUN SEÇİMİ
5-YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORUNUN VE GELİR-GİDER DURUMUNUN OKUNARAK İBRA EDİLMESİ
6-DENETİM KURULUNUN RAPORU OKUNARAK İBRA EDİLMESİ
7-2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAHMİNİ BÜTCE TASLAĞININ BELİRLENMESİ VE YÖNETİM KURULUNA YETKİ VERİLMESİ
8-YENİ YÖNETİM VE DENETİM KURULUNUN SEÇİLMESİ
9-SOSYAL KULÜPLER İÇİN TEMSİLİ VELİ SEÇİMİ
10- DİLEK, TEMENNÜLER VE KAPANIŞ

ZARİFE AYDIN
                                                            OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANI

Birleşik Krallık ve Fransa gemilerinden oluşan bir donanma Boğaz'a geniş çaplı ilk saldırıları 1915 Şubat ayında başlatıldı. En güçlü saldırı ise 18 Mart 1915 günü uygulamaya konuldu. Ancak Birleşik Donanma ağır kayıplara uğradı ve deniz harekatından vazgeçilmek zorunda kalındı.

12 Mart 1921 İstiklal Marşımızın Kabulü

Hasan-Şükran SARUHAN Ortaokulu Okul Logo Çalışması

Okulumuz bu dönemki eğitim - öğretim yılı içerisinde dönem başından beridir sürdürdüğü okul logo çalışmasında sona geldi. Okulumuza düşünülen yeni logo üzerindeki son çalışmalar dahilindeki ilk görüntüsü aşağıdaki gibidir. Değerli veliler ve öğrencilerimize buradan sunularak beğeni - eleştirileri göz önünde bulundurarak son değişikliklerde yapılarak onaylanacaktır. Düşünce ve fikirleriniz bizim için çok değerlidir lütfen bizimle görüşlerinizi paylaşın teşekkürler.

Okulumuz Wifi (İnternet) şifreleri her hafta pazartesi günleri değiştirilerek kurumumuza kayıtlı personelimize ve yine kayıtlı güncel cep telefonlarına düzenli bir şekilde şifreler iletilecektir. Şifrelerin kimseyle paylaşılmaması önemle rica olunur.

Okul kurslarımız devam etmektedir. Görüş ve önerileriniz için okulumuz okul ile birimi ile görüşebilirsiniz.

Okulumuz Hizmet Standartları

Sarıkamış Harekatı

(22 Aralık 1914-15 Ocak 1915)

I. Dünya savaşının en elim olaylarından olan Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşen on binlerce  askerimizi, harekâtın 98. yılında rahmetle anıyoruz.
Önemli DUYURU

1 Dakikalık Saygı Duruşu ve
Yeni Teknoloji ile Düzenlenen İstiklal Marşı

Önemli Duyuru: Okulumuz web sitesi M.E.B. nın belirlediği " http://www.hssoo.meb.k12.tr/ " adresidir. Henüz alt yapısı bakanlıkca tamamlanamadığından " www.hssortaokulu.k12.tr " adresinden yayınımız sürecektir. Dönem süresince olası değişiklikler web sistemizden duyurulacaktır.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ..

Tarihteki ve Ulusal Yaşantımızdaki Yeri
3 Kasım 1914 ve 18 Mart 1915 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı'nda cereyan eden bir seri deniz savaşlarıyla Gelibolu Yarımadası'nda 25 Nisan 1915 - 8/9 Ocak 1916 tarihleri arasında yapılan kara savaşları, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran birer zafer destanıdır.
Çanakkale Zaferini, büyük Türk Ulusuna, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Türk bağımsızlık savaşının temelleri, Çanakkale'nin sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atılmış, bu zaferler Türk Kurtuluş Savaşına maya çalmıştır.
Türk Ulusu İstanbul'u kurtaran Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal Paşayı Çanakkale'den tanımış 19 Mayıs 1919'da O, Samsun'a çıktığı GünSuriye ve Filistin cephelerinden terhis olarak Anadolu'ya dönen Türk halkı, "bu benim kahraman komutanımdı" diyerek O'nun etrafında kenetlenip İstiklal Savaşı'na katılmıştır.
Türk Ulusu ve dünya O'nu böylece tanırken, O da Conkbayırı'nın, Kocaçimen'in kan deryası can pazarında ulusunun ve Türk askerinin asıl cevherini yakından tanıyarak daha sonra girişeceği Bağımsızlık Savaşını kesin zaferle sonuçlandıracağı kanaatini daha o zamandan edinmiştir. 18 Mart zaferi kazanılmasaydı, düşman donanması, daha 1915'in Mart ayında İstanbul'a girerek Osmanlı İmparatorluğu'nu çökertebilecekti.
Çanakkale Boğazı'nı denizden aşıp İstanbul'a giremeyen İtilaf Devletleri, 25 Nisan 1915'ten başlayarak 8-9 Ocak 1916'ya kadar süren Çanakkale kara savaşlarında Mustafa Kemal tarafından durdurulamasaydı, Birinci Dünya Savaşında Çarlık Rusyası en kısa yoldan müttefiklerinin yardımlarına kavuşacağı için yıkılmayacak, muhtemelen Ekim 1917 Bolşevik İhtilali de olmayabilecekti. Bu durumda Almanya'nın yenilgisi hızlanacak ve 1. Dünya Savaşı belki de 1915'te sona erecekti. Çanakkale Zaferi harbin 4 yıl sürmesine, üç imparatorluğun (Osmanlı, Çarlık ve Avusturya/Macaristan İmparatorlukları) tarih sahnesinden silinmesine neden olmuştur. Gelibolu Yarımadası'nda düşmana kesin darbeler vurarak onları yenilgiye uğratan Alb. Mustafa Kemal'in Anafartalar tepesinde yaktığı zafer meşalesi, Kurtuluş savaşımızın da yolunu aydınlatmıştır.
Böylece 18 Mart deniz zaferimizi taçlandıran 25 Nisandan sonraki kara savaşlarında, Mustafa Kemal'in etkin liderliği sayesinde kazanılan zaferlerin, ulusal tarihimize ve dünya tarihine yön veren etkin rolünü yukarda belirtilen noktalarda toplamak mümkündür.
Çanakkale Savaşının Bir Anlatımı..
Okulumuz İdaresi Şırnak Silopi'de Kardeş Okulda..

Anlık
Yarın